Timebeskrivelser 

Kl. 10:00 - 10:45


SVETTEFEST! med Ida Svenningsen og Oda Ottersen
Er du gira på å bli svett med feststemning? Da er denne økta perfekt for deg!
Vi kjører en intervallbasert styrke- og utholdenhetsøkt. Det blir en god blanding av 45/15 og 20/10 intervaller. Øvelsene passer for alle, så her er det bare å hive seg med! Vi lover gode beats, og en morsom økt! Det er selvfølgelig også svettegaranti!


SOLHILSEN (CHATURANGA) WORKSHOP med Krisztina Jonas
Solhilsen er en gjenganger i de fleste yogatimer. Den inkluderer mye av det vi finner i andre yogaøvelser, som foroverbøyninger, bakoverbøyninger og inversjoner, og kan derfor være en godt balansert praksis i seg selv. I denne timen vil du få en grundig gjennomgang av øvelsene.


COREBAR HIIT med Aila Fuglestad
Dette treningskonseptet er basert på intervallprinsipper og er inspirert av andre populære treningsformer som blant annet pilates, yoga, kampsport og dans. Corebar har spesielt fokus på kjernemuskulaturen. Dette gjør den til en intensiv og effektiv treningsform som gir raske treningsresultater


SYKKELINTERVALL I FJELLET med Sebastian Sollie Johnsen
Velkommen til "Sykkelintervall i fjellet" Hva blir vell SvettpåKraft uten en elektrisk og spinnvill sykkelintervall i fjellet?
Bli med på en ellevill sykkeltime der vi skal samle høydemeter i bakkene i fjellet, med høy svettefakor, puls, og syre. Etter timen vil du kjenne på høy mestringsfølelse og tilfredshet. Gled deg til en gøy, uforglemmelig, og energisk sykkelopplevelse som garantert setter pulsen i høygir. Jeg Sebastian ønsker deg hjertelig velkommen, her er det bare å senke skuldrene og kom som du er. Sammen skal vi tråkke oss igjennom timen og komme ut av det med en positiv opplevelse. :) Vi sees!


WORKSHOP - KNEBØY med Amalie Pettersen og Trym Due Stensvold
Knebøy, squat, eller bare bøy, kjært barn har mange navn, men knebøy har også mange fordeler. Øvelsen blir brukt for å styrke muskulaturen i hele underkroppen for alt fra mosjonister til toppidrettsutøvere. Denne workshopen i knebøy passer for deg som har løftet litt tidligere og vil optimalisere teknikken din.


KICKBOKSING med Abdi
Kickboksing er en idrett som interesserer veldig mange, og for en som kan beherske denne sporten, oppfattes dette som kunst. Å kunne utøve en slik sport gir kroppsbeherskelse og god fysisk form. Det skal også sies at det ikke er noen begrensninger på hvem som kan begynne å trene kickboksing. Kickboksing er for alle som ønsker å begynne med en ny idrett der selve treningen er i fokus og ikke jaget etter resultater er det viktigste.


FOREDRAG: HVORDAN LØPE (FORTERE PÅ) MILA? med Ina Høiland
Det å løpe skal være gøy, enkelt og å gi mestring. Hvordan er det lurt å legge opp treningen når man har som mål å løpe en mil? Enten om man har som målsetting å fullføre en mil, eller du har et tidsmål vil nå, vil du få med deg noen gode tips og triks på veien dit.


LØPING - BAKKEINTERVALL med Thomas Henriksen
Beskrivelse kommer..
Kl. 11:00 - 11:45


WORKSHOP: LØPSTEKNIKK - LØP SMARTERE, IKKE HARDERE med Ole-Bernard Fuskevåg
Denne workshopen starter med en teoretisk del hvor du vil lære mer om målsetting, intensitetsstyring, løpestiler og hva en teoretisk god løpsteknikk er og hvordan dette kan overføres til din løpestil.
I den praktiske delen vil du få testet ut løpedrills, og få veiledning av din løpestil.


DAGENS ØKT! med Ingeborg Vollstad og Vilde Stave
Liker du å trene variert, utfordre styrken og utholdenheten? Da er dagens økt for deg. På timen skal du igjennom en generell oppvarming. En hoveddel som består av en functional fitness inspirert partnerøkt. Her skal pulsen opp, og dere skal jobbe sammen igjennom enkle funksjonell øvelser. Timen avsluttes med en liten tøyedel.


WORKSHOP - BREATH med Hans Jørgen Torsrud
In this session you will experience a full Breathwork sequence (pranayama). where we warm up with Dirga Pranayama, then introduce balance and clarity with Nadi Sodhana Pranayama - leading into a meditative state. Finishing off with a standing breath exercise to energize body and mind.


MOVIE BEATS med Sara Ravnestad
I Movie beats skal vi få opp pulsen i en dansetime full av energi og moro med musikk hentet fra kjente og kjære filmer. Det blir litt mimring ved gamle klassikere, samt noen nye slagere fra filmens verden, i flere ulike dansestiler og musikksjangre. Dette er en klassisk gulvtime i sal hvor vi jobber sang for sang, og som kan tilpasses ulike nivåer. Timen passer alle, uansett erfaring og forutsetninger – fokuset ligger på å ha det gøy og gå ut av timen med et stort smil. Om det vrikker i dansefoten eller du ønsker en artig utfordring – bli med på dansefest!


SYKKEL HIT WATT med Ina Høiland
Beskrivelse kommer..


WORKSHOP: MARKLØFT med Amalie Pettersen og Trym Due Stensvold
Har du lyst å plukke opp noe tungt fra gulvet, bare fordi du kan? Eller kanskje du bare vil bli sterkere i beina, rumpa og ryggen? Da er dette timen for deg. Markløft i praksis passer både for deg som aldri har løftet markløft før og for deg som har løftet tidligere, men vil optimalisere teknikken din.


MMA med Abdi
MMA er en morsom sport med en ekstrem høy læringskurve. Det er en kilde til å bli godt trent, samtidig som man har mye moro. I motsetning til boksing bruker man bein og kroppen mer og selvfølgelig kroppskontakt. MMA er en blanding av flere kampsporter som for eksempel Boksing, kickboksing, jujitsu og muay thai. Man finner fort til rette med den tekniske blanding og utfordre kroppen sin til mye nytt.


HVA ER ET «SUNT» KOSTHOLD? med Frøya Grønnvik
Vi hører stadig vekk at det er lurt å spise sunt, men hva betyr egentlig ordet sunt? Å ha et sunt kosthold handler ikke bare om hva man putter på tallerkenen, men også hvilke tanker man har om mat og om hvordan man fungerer i hverdagen. Dette foredraget gir deg en enkel og konkret innføring i hva et sunt kosthold innebærer. Vi skal også diskutere hvordan forskningsbasert kunnskap ligger til grunne for helsedirektoratets kostråd og hva som faktisk anbefales å inkludere i kostholdet.
Kl. 12:45 - 13:30


BASISTRENING FOR LØPERE - styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre løper med Ole-Bernard Fuskevåg
Styrketrening er ikke bare for kroppsbyggere – det er essensielt for alle løpere, uavhengig av erfaringsnivå. Gjennom denne workshopen vil Ole-Bernard belyse hvorfor styrke er viktig for løpere, hvor ofte man burde trene styrke og hvilke øvelser. Du vil også få kjenne på øvelsene i den praktiske delen, hvor teorien skal testes i praksis.


KETTLEBELL med Astrid Cabrera
Dette er timen for deg som vil trene muskulær utholdenhet og få fighteren frem i deg. Vi jobber sammen i par og tilpasser timen slik at du kan komme med eller uten Kettlebellerfaring!


SOMATIC FLOW med Nelly Dansgaard Minssieux
Join me in this mindful yoga class that will allow you to connect with yourself on a deeper level. In our busy lives, we may become disconnected from our bodies. Somatic movement is about slowing down and moving with intention. We will be dropping into our bodies with gentle and mindful movement, tuning into the sensation in the postures as well as the transitions between the poses. The class will help you feel grounded and connected while tending the nervous system. No previous experience is required.


ROCK ANTHEMS STEP med Sigrid Brækkan
Beskrivelse kommer..


SYKKEL INTERVALL (MAKSPULS-TEST) med Sebastian Sollie Johnsen
Hvis du ikke vet hva makspulsen din er, har du anledning nå! Timen er lagt opp som en intervalltime og du gis mulighet å teste makspulsen din på slutten av økta gjennom en skikkelig dose pushing fra instruktøren. Ta med pulsklokke eller pulsbelte. PS. Du kan også gjennomføre som en vanlig intervalltime uten fokus på makspuls.


WORKSHOP: BENKPRESS med Amalie Pettersen og Trym Due Stensvold
Beskrivelse kommer..


INNFØRING I SELFORSVAR OG FALLTEKNIKK med TSI – Judo
TSI Judo ønsker å invitere deg til Svett på Kraft 2024! Her vil du få kunnskaper om ulike selvforsvarsteknikker og fallteknikk på harde overflater. Uansett hvilke kunnskapsnivå eller hva slags erfaring du har er du velkommen hit! Vi ønsker gjerne at du husker å melde deg på til timen, slik at trenerene våre kan sy sammen det beste programmet for dere som ønsker å delta. Under økten vil det bli ei kort oppvarming, noen demonstrasjoner av hva dere skal tilegne dere av kunnskaper og egenskaper, i tillegg til muligheten for spørsmål og å høre litt om hva Judo innebærer. Kanskje judo er noe for deg likevel? 😉 Denne timen passer for alle! Ta gjerne med venner, ektefeller, kjærester eller annet😊


PROTEINRIKT KOSTHOLD PÅ STUDENTBUDSJETT med Frøya Grønnvik
Vi hører ofte at et proteinrikt kosthold er viktig, men hva er egentlig proteiner og hvor viktig er det å få i seg tilstrekkelig mengde? I dette foredraget skal vi blant annet snakke om hvilken funksjon proteiner har i kroppen og hvordan proteinbehov varierer med mengde og type aktivitet. I tillegg skal vi gå inn på proteininnhold i ulike matvarer og proteintilskudd. Etter endt foredrag vil du sitte igjen med en god forståelse av proteiners rolle i kostholdet.
Kl. 13:45 - 14:30


BARMARKSTRENING FOR TOPPTUR med Hanne Karin
Mens vi venter på snøen er det viktig å forsøke å trene flere av de samme posisjonene som skjer på ski - vi lager en kontekst der vi kjenner oss igjen og trener de muskelgruppene vi bruker når vi kjører på ski. 50% av alle skikjøreskader skjer i beina og det er derfor utviklet egne skadeforebyggende øvelser for å redusere risikoen. Økten inneholder derfor prestasjonsfremmende øvelser med bla. stabilitet og kontroll som bedrer og effektiviserer arbeidsforholdene til musklene.


MEGASIREL med Karina Solstad og Maiken Nicolaisen
MEGASIRKEL er en treningsøkt hvor vi kombinerer styrke og utholdenhetsøvelser fordelt på ulike stasjoner. Vi starter økta med en teknisk gjennomgang av alle øvelsene som skal gjennomføres i hoveddelen. Hoveddelen består av 10 stasjoner, som skal gjennomføres 3 runder. Hver stasjon utføres i 1 minutt. Arbeidsperiodene varer i 45 sekunder, hvor resterende 15 sekunder er pause. Målet med økta er at vi sammen skal øke vår utholdende styrke, og kondisjon. Fokuset ligger i å pushe alt vi har, parallelt med at vi får ei rå økt sammen! Er du gira på ei effektiv og motiverende økt? Da bør du komme på megasirkel!


OPENING UP TO SPRING FLOW med Nelly Dansgaard Minssieux
This class will integrate a Hatha yoga practice with a focus on chest openers and back bends to up our energy levels and invite some lightness into our bodies after a long and dark winter. Spring is a time when the sun comes back and nature begins to renew itself. This session will integrate and embody this shift in nature so that we may feel lighter and more open mentally and energetically.


ZUMBA MANIA med Sandra Nunez Egido
Beskrivelse kommer..


ALLSANG PÅ SYKKEL med Sara Ravnestad
Velkommen til allsang! Vi avslutter treningsdagen med en skikkelig feel good-økt på sykkelsetet. Med karaokefaktor på høyttaleranlegget skal vi jobbe intensivt med å utvikle kraft samtidig som vi har det gøy i salen. Det kommer noen guilty pleasures, gamle klassikere, og hitliste-låter – så det skal være noe for alle! Timen kan tilpasses alle nivåer uavhengig av sykkelerfaring. Her får vi sjansen til å avslutte dagen med et skikkelig smell, både i tråkket og i stemmebåndet. Bli med!


WORKSHOP – EGENVEKTSTRENING med Amalie Pettersen og Trym Due Stensvold
Å ha så god kontroll på kroppen at du kan løfte deg selv opp hengende under en stang eller presse deg opp fra gulvet i ulike posisjoner er noe mange ønsker å mestre! Denne workshopen vil utfordre deg i sentrale øvelser med kun bruk av kroppsvekt. Det legges opp til ulike øvelser på flere nivåer, så dette er noe for alle.


ACROYOGA med Amalie Hofmeyer
Acroyoga er en kombinasjon av akrobatikk og yoga hvor vi parvis utfordrer kroppens styrke, smidighet og balansekunst i ulike posisjoner og bevegelsesmønstre. Det er en allsidig og gøy aktivitet der selv personer med lite, eller ingen sportslig erfaring kan delta. En aktivitet for alle som fort skaper smil, gode relasjoner og lyst til å gjøre det mer. Du trenger ikke en partner for å delta.


SOV GODT – EN UNDERVISNINGSØKT FOR BEDRE SØVN med Linda Røberg
I dette foredraget vil Linda fortelle litt om søvnvansker, søvnens betydning for helsa samt formidle forskningsbaserte råd og tips for bedre søvn.

Linda er utdannet Spesialfysioterapeut og jobber ved Frisklivssentralen Tromsø. Frisklivssentralen støtter og motiverer deltagere til endring av levevaner ift. fysisk aktivitet, trening, kosthold og søvn. Dette gjennom trening i grupper, undervisning og individuelle samtaler. En av hennes sentrale oppgaver er gjennomføring av søvnkurs.


Kl. 14:45 - 15:15/15:30


YIN YOGA med Therése
Timen er satt sammen for deg som har vært i full aktivitet hele dagen, og deg som bare vil ha en rolig
og lite belastende yogatime. Målet for timen er å roe ned, hente seg inn og gjøre kropp og sinn klar for resten av dagen

KRAFTS RÅESTE med Ylva
Har du fortsatt litt futt igjen?! Bli med på en superartig konkurranse hvor vi skal finne dagens RÅESTE SvettpåKrafter! Gjennom 4 mini-konkurranser på 2 til 8 minutter, vil hver konkurranse ha et nytt tema hvor du henholdsvis får utfordret styrke, utholdenhet, kondisjon og egen kroppsvektøvelser. Vi kårer en vinner basert på best samlet resultat. Tar du utfordringen!?

ENERGIDRIKKER - Hva er det godt for? med Rasmus Dahl Jakobsen

I dette foredraget skal vi se nærmere på hvordan innholdet i energidrikker, og da spesielt koffein, påvirker deg. Vi skal også snakke om bruk av energidrikker til trening og prestasjon.