2020/03/10

Smitteverntiltak

Kjære medlem. 

Vår treningshverdag er fortsatt preget av strenge smitteverntiltak, og vi ber deg som medlem sette deg godt inn i hvilke regler og rutiner som gjelder, før du tar turen til Kraft.

På denne siden har vi samlet det du skulle trenge av informasjon vedrørende trening på Kraft Sportssenter og Kraft Elverhøy. Om du har spørsmål eller opplever at det mangler noe informasjon her, ber vi deg ta kontakt med vår resepsjon eller sende en mail til [email protected].  


19.04.2021

Vi holder nå åpent for alle, også de som ikke har fast bostedsadresse i Tromsø kommune. 

Det er også åpnet for drop-in og gjestetrening mellom Kraft Tromsø, Narvik og Alta. Prøvetimer og gjestetrening mellom samskipnadens treningssentre utgår dessverre enda i en periode. 

Følgende anbefalinger gjelder lokalt i Tromsø kommune til og med 30. april:

1. Personer som kommer til Tromsø fra kommuner med høyere smittetall anbefales å teste seg på dag 5 etter ankomst. Eventuelt tidligere ved korte opphold. Du finner oversikt over kommuner under fanen «Områder i Norge med høyere smittenivå» her på siden.

2. De første 10 dagene* etter ankomst til Tromsø anbefales det å: 

 • Begrense sosiale aktiviteter 
 • Holde minst to meters avstand til personer i risikogruppene
 • Unngå å dra på treningssenter eller delta i innendørstrening sammen med andre 

Ny informasjon 24.03.2021

Vi holder fortsatt åpent som normalt, men fra og med torsdag 25. mars vil det kun være åpent for medlemmer som er bosatt i Tromsø kommune.

Har du fast bostedsadresse i Tromsø, er du velkommen til å trene hos oss med mindre du har vært på reise utenfor kommunen. Da er det anbefalt å unngå å dra på treningssentret de første 10 dagene etter ankomst til Tromsø.

Det vil dessverre ikke være mulig å benytte seg av prøvetime, drop-in, gjestetrening mellom samskipnadenes treningssentre eller mellom Kraft Tromsø, Kraft Narvik og Kraft Alta. Det betyr at hvis du for eksempel har inngått medlemskap i Narvik, men senere flyttet til Tromsø, må du ta kontakt med oss for å endre ditt primærsenter til byen du bor i for å ha lov til å trene.

Hvis du har et medlemskap hos oss, men bor utenfor kommunen, tar du ta kontakt med oss og kan vi fryse ditt medlemskap.

I de nye nasjonale retningslinjene øker også anbefalingen på å holde avstand fra 1 til 2 meter. Våre treningsfasiliteter legger allerede opp til at det skal være mulig å holde denne avstanden på trening. På områder der det kan være vanskelig å opprettholde 2 meter avstand er det anbefalt bruk av munnbind.

Vi har tiltro til at våre medlemmer vil følge gitte påbud og anbefalinger, og selv tar et ansvar for å følge reglene som er satt. Takk for at dere er flinke på å holde avstand, sprite hender, booker og bekrefter treningstid og vasker utstyr etter bruk.

Det vil bli gjort en ny vurdering på disse tiltakene 12. April, og vi vil holde dere oppdatert på informasjonen som blir gitt.  
"Hva er det viktigste jeg må vite?"

 • Treningstid må bookes på forhånd 
 • Alle medlemmer har mulighet til å gjøre inntil to bookinger per dag.
 • Oppmøte på booket treningstid må bekreftes på booking-terminalene i resepsjonen.
 • Medlemskort skal benyttes på portene både ved inn og ut passering. 
 • Ved ankomst på treningssenteret skal hendene desinfiseres eller vaskes med såpe 
 • Alle kontaktflater og benyttet treningsutstyr skal vaskes umiddelbart etter bruk 
 • Vi oppfordrer alle medlemmer til å komme ferdig skiftet og ta dusjen hjemme når det er mulighet for det
 • Hold deg hjemme om du har symptomer på sykdom
 • Følg de generelle smittevernstiltakene
  • Hold god avstand til hverandre 
  • Vis god hostehygiene. Bruk albue eller papir
  • Vask hendene eller benytt hånddesinfeksjon ofte 

Det viktigste smitteverntiltaket for oss og deg er å holde seg hjemme om du opplever symptomer på covid-19. Det er ikke lov til å oppsøke Kraft sportssenter hvis du har symptomer på sykdom. 
Vi ber dere respektere dette og vise lav terskel for å bli hjemme.Booking av treningstid

Vi ønsker at alle våre medlemmer skal ha en trygg og forutsigbar treningshverdag på Kraft.
For at medlemmene våre skal kunne opprettholde avstand til hverandre og gjennomføre en god treningsøkt, har vi innført booking av treningstid, inkludert egentrening. 

Booking av treningstid gjøres via vår booking-app «iBooking» eller på vår hjemmeside. Legg merke til at vi har byttet app for booking fra «Kraft sportssenter» til vår nye app «iBooking».    

Slik oppretter du en bruker

Første gangen du benytter bookingsystemet må du skaffe deg et passord ved å klikke på «Ny bruker» i fanen over timeplanen, på vår hjemmeside.  https://tromso.kraftsportssenter.no/timeplan-styrkerom. Fyll inn ditt mobilnummer og klikk "Send engangskode".
Du vil nå motta et passord pr. SMS. Vær oppmerksom på at senteret må ha ditt mobilnummer registrert for at du skal kunne få tilsendt passord.

Deretter logger du deg inn ved å benytte ditt mobilnummer som brukernavn og passordet du nettopp fikk tilsendt.

Slik booker du treningstid

Vi har delt opp dagen i perioder med treningstid på 55 minutter. For å booke treningstid til egentrening, velger du den tidsperioden som du ønsker å benytte deg av. Det vil kun være anledning til å trene innenfor de tidsperiodene vi har satt opp, og du må være ute av treningsområdet ved periodens slutt. Om du har booket deg på en gruppetime, så er det kun denne tiden du har til rådighet på senteret med mindre du booker deg til andre timer også. Alle medlemmer har mulighet til å gjøre to booking per dag (inkludert egentrening, gruppetimer og trening på Elverhøy).

 • Du kan booke deg på en treningsøkt eller gruppetime tidligst klokken 22:00 3 dager før timen starter.
 • Booking kan gjøres på appen/vår nettside til inntil 15 min før timen begynner. Hvis det er ledig kapasitet i treningsrommet, kan du henvende seg til resepsjonen for å booke tid på en påbegynt tidsperiode.
 • Din time må bekreftes på booking-terminalene i resepsjonsområdet 5 min før timestart, og før du skanner deg inn gjennom portene i resepsjonsområdet, for å unngå å få en ikke-møtt og for at andre ikke skal ha mulighet til å ta din plass.
 • På booking til egentrening (ikke gruppetimer) er det mulighet for å møte opp gjennom hele treningsperioden på 55 minutter, så lenge treningsperioden ikke er fullbooket. Henvend deg da til vår resepsjon registering. Uansett når du møter opp må du være ute av treningsrommet ved treningsperiodens slutt. 
 • Du må bekrefte ditt oppmøte før du begynner din trening, og du skal ikke entre treningsrom før tidsperioden din er aktiv. Treningsrommet må forlates før treningsperiodens slutt.
 • En reservert time må avbestilles senest 60 min før timen begynner for å unngå at du blir registrert med en ikke-møtt. Om du ser at du ikke rekker timen din i denne tidsperioden, kan du også ringe vår resepsjon for avbestilling. 
 • Hvis du er registrert med 3 eller flere ikke-møtt på reserverte timer i løpet av de 30 siste dagene, vil du ikke kunne benytte online booking de neste 30 dagene. Ønsker du dermed å trene i denne perioden, må du ta kontakt med vår resepsjon for booking av treningstid.
 • Hvis en tidsperiode er fullbooket kan du sette deg på venteliste.

Det er i perioder stor pågang på senteret, og vi oppfordrer alle medlemmer til å spre treningen sin utover dagen.
Det er størst pågang i tidsperioden 15:30 - 18:30. 

"Må jeg møte opp 5 minutter før timen starter?"

For å være sikret å få plassen du har booket, må du møte opp og bekrefte din booking minimum 5 minutter før timestart.
Du har mulighet til å møte opp til timen senere, men hvis det er venteliste eller noen står og håper på plass, kan du da risikere å miste plassen din til dem. 

Ved fullbooket time, anbefaler vi på det sterkeste at du bekrefter ditt oppmøte senest 5 minutter før timestart for å være sikret din plass på treningsrommet. 

Venteliste

Hvis man står på venteliste til en time, må man bekrefte på bookingterminalene at man fortsatt vil stå på ventelisten senest 15 minutter før timestart. Dette gjør man ved å legge kortet sitt på booking-skjermene på lik linje som om du skulle bekreftet oppmøtet ditt. Hvis du ikke registrer at du er på senteret og fortsatt ønsker en plass på ventelisten, vil du slettes fra ventelisten 15 minutter før timestart.

Hvis du har registrert at du fortsatt ønsker å ha din plass på ventelisten, vil du få en sms 5 minutter før timestart om du har fått plass på timen. Om du får denne sms-en har du ca 5 minutter (til timestart) på å bekrefte oppmøtet ditt på booking-terminalene i resepsjonen. Om du ikke bekrefter oppmøtet ditt innen de 5 minuttene, vil du få en "ikke-møtt", du har ikke lengre adgang til treningsrommet og noen andre kan ta plassen din på timen. 

Hvis du har plass på et treningsrom klokka 16:00, og står på venteliste til klokka 17:00, må du forlate treningsrommet 16:55 for å gå ned i resepsjonen og bekrefte oppmøte på 17:00-timen. Det er ikke anledning til å trene videre uten å ha bekreftet dette oppmøtet. 

Kraft 1 eller Kraft 2? 

Når du booker tid til egentrening kan du velge mellom å booke tid på Kraft 1 eller Kraft 2. 

Kraft 1 inkluderer både det lille styrkerommet og styrkeplatået i den gamle delen av bygget, altså ved klatreveggen. Her er det ikke møller, men vi har 2 skillmills tilgjengelig for bruk.
Kraft 2 er det store styrkerommet oppe, og det er dette du må velge hvis du ønsker å ha en løpeøkt på mølla. 

Det er ikke anledning til å gå mellom styrkerommene i løpet av økta, og du skal trene i det rommet du har booket deg inn på.


Når du ankommer Kraft sportssenter 

Alle som ankommer Kraft sportssenter skal desinfisere eller vaske hendene sine umiddelbart. Det er fremsatt hånddesinfisering og i tillegg er det flere toalettrom med håndvask i resepsjonsområdet. Det vil ikke tillates at du går videre inn i våre lokaler før dette er gjennomført. Ved at alle utfører denne handlingen vil vi hindre at smitte spres fra andre elementer du har vært i kontakt med, og holde Kraft fri for smitte. Vi minner igjen om at du ikke skal oppsøke Kraft hvis du viser symptomer på sykdom.

Vis god hostehygiene ved å benytte papirlommetørkle eller hoste inn i armkroken. Ved hoste i hendene skal du umiddelbart vaske hendene med såpe.
God håndhygiene er viktig, både ved ankomst, underveis og før du forlater senteret. Unngå å ta deg selv i ansiktet med urene hender for å hindre kontaktsmitte.  

Det skal til enhver tid opprettholdes minst 1m avstand til personer rundt deg. Vi har lagt til rette for dette ved å sette en begrensing på antall personer som kan oppholde seg i lokalene til enhver tid, og redusert antall apparater og utstyr i våre treningsområder, samt økt avstanden mellom utstyret. Ved trening med høy intensitet skal avstandkravet økes til minst 2 m.

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å ankomme Kraft ferdig skiftet for å minimere bruken av våre garderober.
Personlige eiendeler kan under trening oppbevares i ekspress-skapene i gangen. Garderobene vil være åpne, men vi håper våre medlemmer viser hensyn og begrenser bruken av disse til et minimum. 
Også i garderobene skal det opprettholdes minst 1m avstand til enhver tid. Vi har totalt 10 garderober på senteret (2 til høyre for resepsjonen, og 4 garderober ved hver av flerbrukshallene), og ber derfor våre medlemmer om å fordele seg utover alle våre garderober slik at avstand til enhver tid kan opprettholdes. 

Ved aktivitet i en av flerbrukshallene, skal tilhørende garderober benyttes. Om du skal trene på Kraft 1 er det fint om du bruker garderobene ved flerbrukshallen på Kraft 1. 

Badstuene våre er åpen for bruk, men også her skal medlemmer opprettholde 1 m avstand. Følg ellers våre normale badstu-regler, som finnes på veggen utenfor badstuene. 

Du kan oppleve at en ansatt av motsatt kjønn vil ta seg inn i garderobene i løpet av dagen, da dette er nødvendig for at vi skal kunne sørge for godt nok renhold. Vi vil i disse tilfellene alltid banke på og gjøre oss kjent før vi entrer garderobene.


Renholdsrutiner fra Kraft og for medlemmer

Medlemmer pålegges et eget ansvar med å vaske alt benyttet utstyr etter bruk. Bruk tilgjengelige sprayflasker som finnes i treningsområdet, og tørk av med papirhåndkle.

Kraft Sportssenter vil rengjøres hver dag av eget personell, og vi har jevnlige runder med renhold for å stille våre fasiliteter klar til trygg bruk.

Av hensyn til smittevern ber vi alle medlemmer om å være bevisst på bekledning under trening, hvor vår anbefaling er bruk av dekkende treningstøy som t-skjorte og lang bukse/tights. Vi viser ellers til vårt trivselsreglement om bekledning.

Vi anbefaler også alle våre medlemmer til å i størst mulig grad benytte seg av et rent håndkle under trening hos oss. Håndkle legges f.eks. på benken/matten du benytter deg av for å opprettholde et godt hygienenivå både for deg og våre øvrige medlemmer.    

Vær ellers flink til å lese og følge informasjonen som blir gitt. Følg våre anvisninger fra personalet, og vis forståelse for at dette er en unik tid hvor vi gjør vårt beste for å skape et trygt treningsmiljø for alle våre medlemmer og ansatte.


Gruppetimer

I våre gruppetimer reduserer vi kapasiteten på antall deltagere per time. Vi har gjort tiltak for at avstand skal opprettholdes mellom medlemmer ved å merke opp seksjoner til bruk under gruppetrening. Ved gruppetrening vil det være en avstand på 2m mellom deltagerne. Grunnet mindre kapasitet på gruppetimene, opplever vi at de fleste gruppetimene blir fulle. Vær ute i god tid med å gjøre bookingen din, og meld deg av timen om du ikke skulle ha anledning til å møte. 

Alle deltagere på gruppetimer må sørge for at utstyret som er benyttet, vaskes grundig etter bruk. Våre instruktører og renholdspersonale sørger for at gruppetreningssalene er rene og klare til bruk før hver time.


Bruk av klatrevegg

Klatreveggen er nå åpen for bruk, og vi har ikke booking på klatring. Alle medlemmer har selv et ansvar om å påse at smittevernstiltak opprettholdes, og at 1m avstand til andre holdes. Det er satt et tak på max 12 personer på klatreområdet, så om man blir flere enn dette her, må vi be dere vente til et senere tidspunkt med å gjennomføre deres klatreøkt.

Alle som skal klatre må stille med eget utstyr. Det er ikke anledning til å leie utstyr hos oss i nærmeste fremtid.

Ved klatring skal alle øvrige smittevernstiltak opprettholdes. Hold 1 m avstand og vær flink med håndhygiene både før og etter økten. 


Bruk av flerbrukshall

Det er mulig for våre medlemmer å benytte seg av våre flerbrukshaller når den er ledig. Om flerbrukshall skal benyttes, skal man registrere seg for bruk i vår resepsjon før påbegynt trening. Ta kontakt med vår resepsjon for mer informasjon. Når du registrerer deg for bruk av våre haller, er du også ansvarlig for å vite hvem som har vært der sammen med deg, for at generelle smittevernregler og spesifikke smittevernregler for utøvende sport blir fulgt, og for at utstyr blir rengjort etter brukt. 

Ved organisert aktivitet i hallen, som treninger i regi av TSI, er det tydeliggjort ovenfor samarbeidspartnere at det er idrettslagenes eget ansvar for at smittevernreglene for sin idrett blir overholdt. Herunder kravet til å holde oversikt og hvem som er på trening, organisering av grupper, avstandskrav og renhold av utstyr for benyttes under trening.

Ønsker du å leie en av våre haller, tar du kontakt med oss på e-post. 


Kraft Elverhøy

Det er også mulig å trene på Kraft Elverhøy. Her har vi også innført booking av treningstid og egne smittevernstiltak som medlemmer er pliktig til å følge. 
Les mer om det her.  


Annen informasjon

Når du ankommer Kraft sportssenter er det viktig at du skal registrere medlemskortet ditt på portene våre. Dette gir oss informasjon om hvem og hvor mange medlemmer som oppholder seg på senteret til enhver tid. Hvis man skulle oppleve at en smittebærer har vært på Kraft, vil vi ha mulighet til å spore hvilke personer som må informeres om smitte. Du skal også registrere deg på portene med eget medlemskort når du forlater Kraft sportssenter.

Vi vil forløpende holde våre hjemmesider oppdatert med aktuell informasjon, så vi oppfordrer alle til å følge med på våre hjemmesider og sosiale medier.

Følg oss på Facebook.

Følg oss på Instagram.

Ved øvrige spørsmål om smitteverntiltakene eller ditt medlemskap kontakter du oss på [email protected].

 
Med vennlig hilsen
Alle oss på Kraft sportssenter